Garanție

jante din aliaj de aluminiu

Garanția jantelor de aluminiu este de 24 de luni, din momentul achiziționării acestora.

Te rugăm să citești cu atenție condițiile acordării garanției, detaliate mai jos, înainte de a efectua o comandă.


Informații despre roțile din aliaj ușor HT Wheels / OGT Wheels


Roțile din aliaj ușor comercializate de societatea noastră sunt fabricate în concordanță cu cele mai înalte standarde, fabrica producătoare beneficiind de numeroase certificări în domeniu. Roțile din aliaj ușor sunt certificate R.A.R. România și testate periodic de inspectorii R.A.R. ,la sediul fabricii producătoare.  Vezi certificat RAR.

Roție sunt verificate și testate cu aparatură conformă reglementărilor din domeniu, fiind realizate diferite teste ce includ, dar nu se limitează la : test dimensional, analiză a compoziției materialului, test vizual al marcajului, test de rezistență la impact, test de rezistență la oboseală în viraj, test dezechilibru, test de etanșeitate, etc.

Materialele folosite, precum și finisarea de excepție asigură o calitate ridicată a produselor și un aspect deosebit.


Garanție roată din aliaj ușor HT Wheels / OGT Wheels


Prezentul certificat atestă faptul că acest produs a fost fabricat fără defecte de material sau fabricație, si este garantat 24 de luni conform normelor în vigoare, durata medie de utilizare fiind de 5 ani, în condițiile respectării următoarelor instrucțiuni:

 • Roțile din aliaj ușor trebuie întreținute periodic. Este interzisă curățarea lor cu substanțe abrazive (chimicale corozive, dizolvanți sau substanțe de curățare abrazive, spumă activă ce conține acizi sau alte substanțe corozive). Roțile din aliaj ușor trebuie curățate periodic de praful plăcuțelor de frânare , sarea de pe drum pe timpul iernii sau alte substanțe ce pot duce la coroziunea prematură a lacului sau vopselei. Roțile care prezintă coroziune din cauzele expuse mai sus, nu sunt acceptate la retur sau garantie.
 • Roțile exfoliate sunt acceptate în garanție .Exfolierea roții se prezintă atunci când stratul care acoperă fața acesteia se desprinde din cauze provocate de un defect de vopsire sau fabricare. Roțile care prezintă pete pe suprafața lacului sau coroziunea lacului protector care acoperă vopseaua sau foița de polish, nu se acceptă în garanție, acestea fiind afectate de factorii corozivi.
 • Nu se acceptă în garanție roți avariate sau cu defecte apărute în urma accidentelor, rulării prin gropi, încălecării de borduri, cu ciobituri cauzate de pietre, griblură sau alte lovituri care afecteaza stratul de lac sau polish a roților.
 • Nu se permite revopsirea roților. Orice revopsire va duce la pierderea garanției.
 • Montarea roților se va efectua la un atelier autorizat, fiind verificată integritatea acestora înaintea montajului. Orice defect de fabricație (în afara exfolierii) se va constata înaintea montajului anvelopelor.
 • Nu incărcați autovehiculul excesiv și nu umflați anvelopele la alte presiuni decât cele recomandate de producătorul autovehiculului.
 • Roțile nu se acceptă la retur (garanție) dacă au fost montate anvelope pe ele și nu au fost verificate înainte de montare pentru defecte de fabricație. Pentru a lua în considerare cererea de retur sau garanție, aceasta trebuie să fie însoțită de un document semnat și ștampilat de unitatea unde se efectuează montajul, prin care se constată defectul de fabricație a roților din aliaj ușor.
 • Vă rugăm să vă asigurați că roata achizitionată are dimensiunea potrivită anvelopei Dumneavoastră, același număr de găuri/prezoane cu cel al autoturismului, PCD-ul (distanța între prezoane) corect și offset (ET-ul) indicat pentru mașina Dumneavoastră.
 • Vă rugăm să verificați dacă inelele de centrare sunt necesare, și ce model este potrivit pentru butucul mașinii Dumneavoastră. Inelele de centrare nu sunt incluse.
 • Vă rugăm să verificați înainte de montarea roților pe masină, ca prezoanele de care dispuneți sunt potrivite pentru roata achiziționată și pentru masina Dumneavoastră. Prezoanele se achiziționează separat.
 • Vă rugăm să utilizați valvele pentru umflare potrivite. Rularea cu roți care pierd aer în timpul mersului reprezintă pericol de accident.
 • Vă rugăm să verificați, după montarea roților pe masină, ca acestea să nu atingă componentele mașinii la momentul de bracare maximă stânga/dreapta
 • Înainte de montarea anvelopelor, se vor verifica roțile pe aparatul de echilibrat, pentru a constata un eventual defect de fabricație.

Atenție! Reclamațiile unor neconformități datorate montajului incorect, a utilizării necorespunzătoare, a lipsei întreținerii sau a unei întrețineri defectuoase, nu vor fi luate în considerare. 


Instrucțiuni suplimentare


 • Este foarte important ca înainte de montarea roților din aliaj ușor să se curețe bine toate zonele de contact de pe vehicul de rugină și alte impurități.
 • Este obligatoriu ca roțile din aliaj ușor să fie fixate cu o cheie dinamometrică (sau ca fixarea să fie verificată cu o cheie dinamometrică, după montaj), la cuplul de strângere indicat de producătorul mașinii dumneavoastră. Recomandăm verificarea piulițelor sau prezoanelor după primii 100 de km parcurși.
 • Dacă mașina dumneavoastră este echipată cu roată de rezervă de tablă, vă recomandăm utilizarea acesteia doar în cazuri de urgență, pe distanțe mici și cu o viteză care să nu depasească 80 de km/h. Vă recomandăm ca la roata de rezervă, să folosiți doar prezoanele sau piulițele originale, cele provenite de la roțile de aliaj ușor nefiind compatibile
 • Este foarte important ca după montarea anvelopelor pe roți să efectuați echilibrarea acestora. Roțile neechilibrate pot cauza vibrații anormale în volan la viteze ridicate și uzura neuniformă a anvelopelor.

Procedura de trimitere în garanție sau de cerere a returului


 1. Roțile din aliaj ușor ce prezintă defecțiuni de fabricație vor fi predate în stare curată, dacă este posibil, în ambalajul original, cu protecția originală, sau ambalate corespunzător, cu protecție pentru fața exterioară a roții, pentru a evita deteriorarea acesteia în timpul transportului. Cheltuielile de transport pentru trimitere la retur/garanție, sunt suportate de client.
 2. Roțile vor fi însoțite de Certificatul de Garantie.
 3. Roțile vor fi însoțite de un document eliberat de unitatea autorizată unde a fost efectuat montajul, semnat și stampilat, prin care se constată un eventual defect de fabricație al acestora.
 4. Roțile deteriorate de către client, prin accident, lovire de borduri, rulare peste obstacole dure sau rularea prin gropi ale carosabilului, sau alte situatii prezentate la instructiunile de folosire improprie de mai sus , nu sunt acceptate la retur sau în garanție.
 5. În perioada garanției nu se admite prelucrarea roților din aliaj ușor – vopsit, îndreptat, strunjit etc., de către client.
 6. Perioada de procesare a reclamației este de maxim 30 de zile de la constatarea defecțiunii.

Reclamațiile ce se referă la defecțiunile datorate montajului incorect, a utilizării necorespunzătoare, a lipsei întreținerii sau a unei întrețineri defectuoase, nu vor fi luate în considerare.


Condiții de ambalare, conservare, depozitare, transport, livrare și durată de viață


Ambalare

Roțile se vor ambala câte una sau două bucăți, în cutii de carton, cu o folie protectoare și/sau un carton protector. Pe cutie vor fi trecute caracteristicile roții – modelul, PCD, ET, etc. și va fi afișată o etichetă cu toate informațiile necesare.

 Conservare

Conservarea roților din aliaj ușor nu este necesară.

Depozitare

Depozitare roților se va face în spații închise, ferite de umezeală, intemperii, agenți corozivi, sau alte substanțe puternic oxidante, iar cutiile vor fi așezate pe rafturi sau europaleți, în coloane de maxim 6 cutii.

Transport

Transportul roților va fi efectuat doar în vehicule închise, cu prelate sau tip container. Roțile vor fi ambalate în cutii de carton și așezate pe europaleți.

Livrare

Roțile vor fi livrate ambalate în cutii de carton închise. La livrare, produsele vor fi însoțite de următoarele documente : factură fiscală, certificat de garanție (cu instrucțiuni de montaj, utilizare și derulare a reclamațiilor) și declarația de conformitate.

Durata de viață

Durata de viață a produselor este de 5 ani, sau 100 000 km.


AutoChrome Facebook

Nu uita că ne poți vizita și pe Facebook. Te așteptăm cu un comentariu, recenzie, mesaj sau chiar un like, pentru care îți mulțumim anticipat!