Garanție

jante din aliaj de aluminiu

Garanția jantelor de aluminiu este de 24 de luni, din momentul achiziționării acestora.

Te rugăm să citești cu atenție condițiile acordării garanției, detaliate mai jos, înainte de a efectua o comandă.


Informații generale


Jantele din aliaj comercializate de societatea noastră sunt fabricate în concordanță cu cele mai înalte standarde , iar fabrica producătoare beneficiază de certificări VIA, DOT, SONCAP, ISO/TS 16949:2009, TSE, SNI, etc.

Prezentul certificat atestă faptul că acest produs a fost fabricat fără defecte de material sau fabricație, si este garantat 24 de luni conform normelor în vigoare, durata medie de utilizare fiind de 5 ani, în condițiile respectării următoarelor instrucțiuni:

 • Jantele din aliaj trebuie întreținute periodic. Este interzisă curățarea lor cu substanțe abrazive (chimicale corozive, dizolvanți sau substanțe de curățare abrazive, spumă activă ce conține acizi sau alte substanțe corozive). Jantele trebuie curățate periodic de praful plăcuțelor de frânare , sarea de pe drum pe timpul iernii sau alte substanțe ce pot duce la coroziunea prematură a lacului sau vopselei. Jantele care prezintă coroziune din cauzele expuse mai sus, nu sunt acceptate la retur sau garantie.
 • Jantele exfoliate sunt acceptate în garanție .Exfolierea jantei se prezintă atunci când stratul care acoperă fața jantei se desprinde din cauze provocate de un defect de vopsire sau fabricare. Jantele care prezintă pete pe suprafața lacului sau coroziunea lacului protector care acoperă vopseaua sau foița de polish, nu se acceptă în garanție, acestea fiind afectate de factorii corozivi.
 • Nu se acceptă în garanție jante avariate sau cu defecte apărute în urma accidentelor, rulării prin gropi, încălecării de borduri, cu ciobituri cauzate de pietre, griblură sau alte lovituri care afecteaza stratul de lac sau polish a jantelor.
 • Nu se permite revopsirea jantelor. Orice revopsire va duce la pierderea garanției.
 • Montarea jantelor se va efectua la un atelier autorizat, fiind verificată integritatea jantelor înaintea montajului. Orice defect de fabricație (în afara exfolierii) se va constata înaintea montajului anvelopelor.
 • Jantele nu se acceptă la retur (garanție) dacă au fost montate anvelope pe ele și nu au fost verificate înainte de montare pentru defecte de fabricație. Pentru a lua în considerare cererea de retur sau garanție, aceasta trebuie să fie însoțită de un document semnat și ștampilat de unitatea unde se efectuează montajul, prin care se constată defectul de fabricație al jantelor.

Procedura de cerere a returului, sau de trimitere în garanție :


 1. Jantele ce prezintă defecțiuni de fabricație vor fi predate în stare curată, dacă este posibil, în ambalajul original, cu protecția originală, sau ambalate corespunzător, cu protecție pentru fața jantei, pentru a evita deteriorarea în timpul transportului. Cheltuielile de transport pentru trimitere la retur/garanție, sunt suportate de client.
 2. Jantele vor fi insoțite de Certficatul de Garantie.
 3. Jantele vor fi însoțite de un document eliberat de unitatea autorizată unde a fost efectuat montajul, semnat și stampilat, prin care se constată un eventual defect de fabricație al jantelor.
 4. Jantele deteriorate de către client, prin accident, lovire de borduri, rulare peste obstacole dure sau rularea prin gropi ale carosabilului, sau alte situatii prezentate la instructiunile de folosire improprie de mai sus , nu sunt acceptate la retur sau în garanție.
 5. În perioada garanției nu se admite prelucrarea jantelor – vopsit, îndreptat, strunjit etc., de către client.
 6. Perioada de procesare a reclamației este de maxim 30 de zile de la constatarea defecțiunii.

Recomandări și instrucțiuni finale :


 • Nu încărcați autovehiculul excesiv și nu umflați anvelopele la alte presiuni decât cele recomandate de producătorul autovehiculului.
 • Vă rugăm să vă asigurați că janta achiziționată are dimensiunea potrivită anvelopei, același număr de găuri/prezoane cu cel al autoturismului, PCD-ul (distanta intre prezoane) corect și offset (ET-ul) indicat pentru masina d-voastră.
 • Vă rugăm să comandați jantele doar după ce în prealabil v-ați consultat cu montatorul sau cu unul dintre vânzătorii noștri.
 • Vă rugăm să verificați înainte de montarea jantelor ca prezoanele/piulițele sunt potrivite pentru mașina d-voastră și inele de centrate sunt potrivite pentru butucul mașinii.
 • Vă rugăm sa utilizați valvele potrivite Rularea cu roți care pierd aer prezintă pericol de accident.
 • Vă rugăm să verificați după montarea jantelor și a anvelopelor, ca acestea să nu atingă niciuna dintre componentele mașinii, la bracare maximă stânga/dreapta.
 • Vă rugăm să verificați jantele pe aparatul de echilibrat pentru a constata un eventual defect de fabricație, înainte de montarea acestora.
 • Vă rugăm să curățați bine toate zonele de contact de pe vehicul de rugină sau alte impurități, înainte de montarea jantelor.
 • Vă rugăm să fixați jantele cu o cheie dinamometrică, la cuplul de strângere indicat de producătorul mașinii d-voastră. Se recomandă verificarea piulițelor/prezoanelor la fiecare 100 de km parcurși.
 • După montarea anvelopelor pe jante, vă recomandăm să efectuați echilibrarea acestora. Rotile neechilibrate pot cauza vibrații anormale în volan și uzura neuniformă a anvelopelor.

Vă rugăm să efectuați întotdeauna montajul la un atelier specializat, ce poate semnala eventualele defecte de fabricație, pentru a putea beneficia de garanție.

Reclamațiile ce se referă la defecțiunile datorate montajului incorect, a utilizării necorespunzătoare, a lipsei întreținerii sau a unei întrețineri defectuoase, nu vor fi luate în considerare.

AutoChrome Facebook

Nu uita că ne poți vizita și pe Facebook. Te așteptăm cu un comentariu, recenzie, mesaj sau chiar un like, pentru care îți mulțumim anticipat!