Alege acele jante de aliaj potrivite pentru mașina ta

Atunci când dorim sa facem un upgrade mașinii noastre, pornim de la jante. Ei bine, noi alegem jante de aliaj!

Alegerea unei jante potrivite poate da bătăi de cap, mai ales atunci când nu știi ce model se potrivește autoturismului tău.

În acest articol voi încerca să descifrez acest mister și voi analiza fiecare detaliu al jantei, ca ulterior să poți lua decizia cea mai bună.

Urmărește-mă și află ce tip de jante se conformează dorințelor tale.

Dacă a ajuns până aici, înseamnă că dorești să schimbi sau să adaugi un detaliu în plus mașinii tale, dar ești indecis în alegere.

Acest articol te va ajuta să înțelegi ce specificații are fiecare tip de jantă și de ce trebuie să ții cont atunci când faci alegerea de a achiziționa un set de jante potrivite.

Poate te gândești ce tip de jantă este mai rezistentă și mai calitativă pentru mașina ta.

Ai ajuns în locul potrivit! În acest articol vei descoperi toate informațiile de care ai nevoie.

Îți voi prezenta și compara toate tipurile de jante, cum ar fi modelele, cum să menții și să repari janta.

Îți voi valorifica fiecare element, ca ulterior să poți înțelege diferențele și pașii pe care trebuie să îi parcurgi, astfel încât mașina ta să obțină un upgrade excepțional.

Până la finalul acestui articol, vei avea cunoștințe vaste în acest domeniu și vei putea să faci alegerile necesare, probabil fără intervenția unui specialist.

Haide să pornim la drum!

Cum să identifici jantele potrivite?

Din fericire, datorită structurii site-ului nostru, găsirea jantelor ideale este la îndemâna oricui. Poți afla toate informațiile de care ai nevoie doar din câteva click-uri.

De la jante de aliaj pe 15 până la jante de aliaj pe 20, în magazinul nostru online găsești modele exclusiviste potrivite pentru orice mașină.

Toate jantele de pe Autochrome sunt omologate RAR!

Cu toate acestea, îți voi relata un text bine structurat pentru orice nelămurire ai.

1. Jante de oțel sau jante de aliaj?

Jantele de oțel sau jantele de tablă, au în primul rând un avantaj deosebit, datorită prețurilor mai reduse, decât în cazul jantelor de aliaj.

De ce?

Procesul de fabricație nu este la fel de complex, iar materialele compoziționale sunt mai ieftine. Jantele de oțel sunt disponibile în două variante de culori: negru și argintiu.

În plus, întrucât prețul este mai accesibil, un șofer poate achiziționa cu ușurință un al doilea set dedicat condițiilor extreme de pe timpul iernii.

Un alt avantaj al jantelor de tablă este că sunt mai ușoare.

Multe persoane au impresia că jantele de aliaj sunt mai puțin grele ca cele de tablă, lucru total fals.

Dacă comparăm o jantă de aliaj cu  una de tablă, cea din aliaj este mai grea.

Pe de altă parte, jantele de aliaj au și ele avantajele lor. Prin antiteză cu cele de tablă, putem deduce că aceste jante au mai mule facilități.

Cel mai important avantaj al jantelor din aliaj este aspectul lor, fiind de invidiat și pot fi găsite diferite desgin-uri spectaculoase.

Producătorii propun diverse modele cu o estetică diferențiată prin numărul spițelor, prin volum și chiar cu diferite culori.

Astfel, poți alege dintr-o plajă largă de modele și poți opta în favoarea aspectului preferat al jantelor.

Dacă încă nu ești convins care tip de jantă este mai bună pentru cauciucurile tale, citește articolul nostru jante de aliaj vs jante de oțel.

jante-aliaj-ogt-wheels

2. “Cocoașa” jantei de aliaj

Acest parametru apare sub forma 6Jx15H2 unde H2 reprezintă numărul și aspectul umerilor de pe profilul jantei.

În funcție de acest lucru, jantele mai pot avea și alte variante de inscripționare precum H, FH, CH, EH sau EH2.

Știu că acești termeni tehnici pot să te inducă în eroare, dar nu te teme!

Îți voi explica pas cu pas ce înseamnă și cum să faci diferențele între ele, astfel încât să faci o alegere optimă pentru mașina ta.

Cocoașa jantei H, H2, FH, CH, EH sau EH2 sunt inscripționări de care ne putem ciocni în procesul de înțelegere a atributelor jantelor.

Este vorba despre codul specific fiecărei jante, în funcție de numărul și aspectul cocoașelor. Acestea sunt denumirile și descrierea pentru fiecare cod inscripționat pe jantă.

3. Alți parametri de clasificare

Pentru a face o alegere optimă și conform nevoilor tale este necesar să vorbim despre alte specificații de clasificare de care trebuie să ții cont.

Specificații precum marca și modelul autoturismului, anul de fabricație și versiunea vehiculului.  

Un aspect important la care trebuie să ne referim este legat de diametrul anvelopelor, astfel încât să achiziționezi jantele necesare ție. Diametrul jantelor este identic cu diametrul anvelopelor.

Prin urmare, îți propun să vizitezi pagina noastră, mai exact secțiunea despre jante de aliaj și să decizi care este cea potrivită. Autochrom îți propune jante de aliaj de la 15 până la 20 inch.

Ultimul aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere este PCD-ul.

Poate te întrebi ce este acesta și de ce ai nevoie să ții cont de el. Ei bine, urmărește-mă în continuare pentru informații adiționale și referințe noi.

Conform definiției, „PCD reprezintă măsura diametrului cercului imaginar care se trage prin centrul tuturor bolțurilor sau prezoanelor de pe o roată.”  

La rândul său, denumirea reprezintă un acronim pentru Pitch Circle Diameter sau în română „distanță între prezoane”.

PCD la jante se măsoară în funcție de numărul de prezoane care poate varia, în funcție de brand-ul mașinii și de tipul de jantă.

Pe scurt, trebuie să știi de PCD deoarece acesta se poate afla relativ simplu pentru a nu cumpăra jantele greșite, incompatibile cu mașina ta din acest punct de vedere.

jante-de-aliaj-autochrome-pentru-autoturisme

4. Original vs Aftermarket

În funcție de ce dotări dorești să îi oferi mașinii tale, poți opta pentru jante originale (OEM) sau pentru cele Aftermarket.

Hai să aflăm diferențele!

Mai exact, există jante OEM de calitate înaltă, rezistente, evident ceva mai scumpe, jante performante și sport, dar și jante mai puțin calitative, destinate unor mașini low-cost.

Jantele aftermarket sunt produse pentru vânzarea ca piese de schimb.

Cei mai mulți șoferi cred că jantele aftermarket sunt inferioare calitativ jantelor OEM, însă acest lucru nu este neapăratadevărat.

Cu toate acestea, jantele originale câștigă teren în fața celor aftermarket datorită calității de neegalat.

Diferența este determinată de rezistența produsului și de seriozitatea producătorului de jante, iar în acest sens recomand Autochrom pentru originalitate și unicitate.

Daca o jantă aftermarket are în compoziție materiale de proastă calitate și procesele de fabricație sunt ambiguu, atunci calitatea produsului finit lasă de dorit.

Acum că ești în posesia acestor detalii, alege chiar tu ce variantă este accesibilă pentru tine.

jante-de-aliaj-pe-15-16-17-18-19-20

5. Factorul de echilibru – ET sau Offset

Un ultim aspect de luat în considerare când alegi jantele ideale mașinii tale este offset-ul acestora.

Poate te întrebi ce înseamnă. Ei bine, citește mai departe articolul pentru a înțelege mai multe.

Offset-ul este distanța dintre mijlocul jantei și suprafața de apăsare pentru fixare.

Acest parametru apare în mod necesar atât pe jantele din oțel, cât și pe cele din aliaj. Este practic ultima inscripție din descrierea tehnică a jantelor.

Este important să fii atent la următoarele:

Cu cât offset-ul este mai mare, cu atât janta dumneavoastră va fi mai adânc situată. Prin urmare, în cazul în care offset-ul este prea mare, roata poate atinge etrierele de frână sau amortizoarele.

Cu cât offset-ul este mai mic, cu atât janta iese mai în exterior. În cazul în care offset-ul este prea mic, janta poate atinge caroseria.

Atentie: o valoare necorespunzătoare a acestui factor de echilibru poate determina multe probleme de ordin tehnic.

De aceea, îți recomand să contactezi specialiștii Autochrom pentru informații, detalii și consultații adiționale în alegerea potrivită pentru mașina ta.

Îți mulțumesc că ai citit până la final acest articol. Sper că ți-am fost de ajutor, iar acum ai toate detaliile de care ai nevoie în alegerea cea mai bună pentru mașina ta.

Dacă încă nu ești decis și vrei sa afli mai multe, îți recomandăm sa intri aici pentru mai detalii, imagini și modele adiționale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *